Auto importeren

Importeren auto populair

Auto importerenEen auto importeren is populair. Steeds meer Nederlanders importeren een auto vanuit het buitenland vanwege de interessante besparingen die hier mee gemoeid kunnen gaan. In 2014 bedroeg het aantal importauto's 109.396. Dat was een toename van 23,7% ten opzichte van het aantal auto's dat er in 2014 werden geïmporteerd.

In 2005 bedroeg het aantal geïmporteerde auto's nog "maar" 44.879. Het aantal importauto's is dus in ruim tien jaar tijd met bijna 150% toegenomen en wij merken ook nu nog iedere kwartaal een verdere toename van deze aantallen.

Verkoop nieuwe auto's daalt

De verkoop van nieuwe auto's daarentegen daalt al jaren, sinds 2011 met maar liefst 36,8%. De verkopen van nieuwe auto’s kwam in 2014 zelfs uit op het op één na laagste niveau sinds 1969. Uiteraard heeft de crisis hier een rol in gespeeld maar dit vindt ook deels zijn oorzaak in het feit dat er in Duitsland een enorm aanbod bestaat van auto's van een half jaar tot een jaar oud met nog geen tienduizend kilometer op de teller.

Deze auto's zijn veelal afkomstig van de gigantische internationaal opererende Duitse autoconcerns die hun medewerkers steeds in de nieuwste modellen auto's laten rijden en hier snel weer afscheid van nemen. Dergelijke auto's zijn na alle import kosten vaak ruim 40% goedkoper dan wanneer u deze nieuw in Nederland zou kopen. Maar ook net wat oudere auto's zijn interessant om te importeren. Steeds meer mensen krijgen door dat je een dief van je eigen portemonnee bent als je deze cijfers negeert. Het importeren van een jong gebruikte auto kan vele duizenden tot zelfs vele tienduizenden euro's aan besparing opleveren.

Meeste auto's uit Duitsland geïmporteerd

Gemeten naar land van herkomst heeft Duitsland de eerste plaats bij auto import. Ruim 80% van alle auto's die geïmporteerd worden komt uit Duitsland. Daarna zijn België en de Verenigde Staten populair. Een auto uit Duitsland of België is geografisch het eenvoudigst te importeren uiteraard. Duitsland heeft echter het grootste aanbod van occasions. De auto's uit Duitsland zijn goed onderhouden, rijk uitgerust met tal van accessoires en hebben veelal lage kilometerstanden. Maar bovenal liggen de prijzen voor een tweedehands auto uit Duitsland lager dan voor een vergelijkbare occasion uit Nederland.

Vooral jong gebruikte, premium occasions interessant

De jonge, duurdere auto's uit het premium segment worden veel geïmporteerd. Dit komt omdat het absolute voordeel voor dergelijke auto's (gemeten in euro's) groot genoeg is om de tijdsbesteding en rompslomp "terug te verdienen". De Duitse premium merken zijn, als nationaal product van de Duitsers, natuurlijk goed vertegenwoordigd in Duitsland waar Nederlanders steeds minder vaak dergelijke auto's nieuw kopen en binnen een paar jaar weer van de hand doen. Daarnaast vallen jonge importauto's nog binnen de Europese fabrieksgarantie (welke in Nederland geldig is) waardoor de risico's beperkt zijn.

Enkele veel geïmporteerde merken zijn Audi, BMW en Mercedes-Benz. Daarnaast importeren wij ook steeds meer Porsche en Volkswagen maar ook niet-Duitse merken.

Duitse occasion websites

Begin de zoektocht naar uw te importeren auto op de diverse Duitse occasion web sites. Waar u in Nederland snel concessies zult moeten doen, is het aanbod in Duitsland zo onvoorstelbaar groot dat u versteld zult staan.

Importauto gevonden? Wij berekenen vrijblijvend de BPM voor u

Wanneer u een mogelijk interessante occasion om te importeren heeft gevonden op één van de Duitse auto websites kunt u ons vrijblijvend een weblink van de advertentie toesturen voor een gratis BPM berekening:

GRATIS BPM BEREKENING

STUUR ONS EEN ADVERTENTIELINK VOOR EEN VRIJBLIJVEND KOSTENOVERZICHT

BPM BEREKENING + OVERIGE KOSTEN

Wij kunnen ook uw auto importeren met inruil.

Auto importeren uitbesteden of zelf importeren?

Om zelf een auto te importeren dient er een aantal stappen te worden doorlopen. In het kort betekent dit: het kopen van de auto (denk aan het CVO), het transporteren van de auto naar Nederland, de RDW keuring, de BPM op de voordeligste wijze vaststellen (let op: betaal niet te veel BPM, er zijn verschillende manieren om hier slim mee om te gaan) en het betalen van de BPM, de kentekenplaten laten maken en bevestigen op de auto, en het verzekeren van de auto.

U kunt de volledige of gedeeltelijke afhandeling van deze zaken ook uitbesteden aan een gespecialiseerd auto import bedrijf die dit werk voor u handen neemt. Wij hebben reeds meer dan tien jaar ervaring met het importeren van auto's en zijn u hier graag mee van dienst. U kunt onze dienstverlening al afnemen vanaf €50,- excl. BTW.

Onze meest afgenomen diensten voor het importeren van een auto:

Diensten / prijsopbouw:
624,99 ex. BTW
Auto import service
Basis
importpakket
Meer info
1599,99 ex. BTW
Auto import service
Premium
importpakket
Meer info
1999,99 ex. BTW
Auto import service
Prepium plus
importpakket
Meer info
Auto invoeren RDW
200,00 ex. BTW
RDW leges, recycling en tenaamstelling
139,05 ex. BTW
BPM aangifte
60,00 ex. BTW
Luxe kentekenplaten met opzetletters
39,50 ex. BTW
Basis handwasbeurt
30,00 ex. BTW
Stallingskosten
40,00 ex. BTW
All-risk verzekering voor het rijrisico
25,00 ex. BTW
Aanvullende all-risk verzekering
75,00 ex. BTW
optioneel
Aankoopafwikkeling en nazorg
150,00 ex. BTW
Transport
550,00 ex. BTW
Aankomstcheck op 15 punten
40,00 ex. BTW
Aankomstcheck op 30 punten
75,00 ex. BTW
Sneltransport
150,00 ex. BTW
optioneel
Professionele poetsbeurt
250,00 ex. BTW
optioneeloptioneel
Subtotaal excl. BTW
533,551348,551783,55
BTW 21%
91,44262,59353,94
Totaal incl. 21% BTW
624,991611,142137,49
Pakketvoordeel korting
-11,15-137,50
Pakketprijs incl. 21% BTW
624,991599,991999,99

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!