BPM bij auto import

BPM ofwel Belasting Personenauto’s en Motorrijwielen

De BPM staat voor Belasting Personenauto’s en Motorrijwielen. De BPM is niets anders dan een aanschafbelasting voor nieuwe auto’s. De BPM wordt dus betaald bij de aanschaf van een nieuwe auto. De BPM wordt berekend over de netto catalogusprijs van de auto. De netto catalogusprijs, de BPM en de BTW is bij elkaar opgeteld de prijs die bij de dealer voor de auto wordt betaald.

BPM regeling per jaar

De BPM regeling verandert jaarlijks. Het BPM bestaat uit een percentage voor alle auto’s en een vast tarief afhankelijk van de betreffende auto. In het jaar 2015 is dat weer anders dan in het jaar 2014 maar ook in de meeste voorliggende jaren zijn er steeds wijzigingen geweest in de BPM wetgeving (sinds 2008 ieder jaar). Ook is een zogenaamd bonus/malus systeem ingevoerd. Zuinige auto’s krijgen subsidie (ofwel een bonus), terwijl milieu belastende auto’s meer moeten betalen (een boete ofwel malus). Hiermee wordt de aankoop van minder milieubelastende auto’s gestimuleerd en de auto’s die slechter zijn voor het milieu ontmoedigt. De BPM regeling in 2015 wijzigde zich weer ten opzichte van de BPM regeling in 2014 en ook in 2016 staan er weer wijzigingen op het programma.

BPM bij importeren van een auto

Bij het importeren van een auto kan doorgaans gekozen worden uit meerdere BPM regelingen. Allereerst de huidige BPM regeling zoals die nu van toepassing is. Bij auto’s met een toelating van een eerder jaar kan echter ook voor de BPM wetgeving van dat jaar of alle tussenliggende jaren worden gekozen. Door hier mee te rekenen en de goedkoopste berekening te kiezen kan een hoop BPM worden bespaard.

Hoogte van rest BPM bij import

Het rest BPM bedrag bij de auto import is afhankelijk van de maand waarin de auto nieuw werd geleverd (eerste tenaamstelling). Om bij het importeren de rest BPM te berekenen kan gebruikt gemaakt worden van de volgende BPM-tabel.

Wilt u ook een auto importeren uit Duitsland?


GRATIS BPM BEREKENING

STUUR ONS EEN ADVERTENTIELINK VOOR EEN VRIJBLIJVEND KOSTENOVERZICHT

BPM BEREKENING + OVERIGE KOSTEN

VRAAG GRATIS BEREKENING AAN

Onze diensten voor het importeren van uw auto

Onderstaand vindt u een overzicht van de meest afgenomen auto import dienstverlening.

50,-ex. BTW

Zelf invoeren RDW:

opstellen douanerapport + BPM aangifte

Meer info

200,-ex. BTW

Zelf overrijden:

tijdelijk Duits kenteken + WA-verzekering

Meer info

650,-ex. BTW

Auto import service:

Transport en aankoopafwikkeling

Meer info

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!