Kenteken Duitsland

In Duitsland is een kenteken van een auto gekoppeld aan de gebruiker van het voertuig en niet aan het voertuig zelf. Dit betekent dat wanneer u een importauto koopt in Duitsland om deze naar Nederland te importeren, de auto zonder Duitse kentekenplaten aan u geleverd zal worden. Om de importauto zelf over te kunnen rijden naar Nederland heeft u dus een tijdelijk kenteken nodig voor de export van de auto naar Nederland. Wij kunnen u dit tijdelijk Duits kenteken leveren. Ook in de meeste andere EU-landen zoals bijvoorbeeld België werkt de uitgifte van nummerborden hetzelfde en u kunt dit tijdelijke Duitse kenteken in deze landen eveneens gebruiken.


Tijdelijk kenteken Duitsland


Kenteken DuitslandWij leveren een tijdelijk 5-daags kenteken waarmee u een uit Duitsland (of ieder ander EU-land) te importeren auto zelf naar Nederland kunt overrijden. Dit tijdelijke Duitse export kenteken wordt uitsluitend in Duitsland geleverd maar wordt per koerier naar Nederland vervoerd zodat u het kenteken in Duitsland direct op de te importeren auto kunt plaatsen om deze zelf terug te rijden naar Nederland.


Kentekenplaten en WA-verzekering


Naast een op uw naam geregistreerd kentekenbewijs heeft u natuurlijk fysieke kentekenplaten nodig om op uw importauto te monteren en een tijdelijke auto verzekering om met dit nummerbord te mogen rijden. Wij leveren u het Duitse kentekenbewijs, de tijdelijke kentekenplaten en een WA-verzekering inclusief groene kaart. Helaas behoort een allrisk verzekering in combinatie met deze kentekens niet tot de mogelijkheden. Voor all-risk dekking adviseren wij u gebruik te maken van onze dienst voor auto transport uit Duitsland.Eendagskenteken RDW


Hoewel er in de EU wetgeving is m.b.t. het toestaan door EU-lidstaten van rijden met een tijdelijk kenteken (om vrij verkeer van goederen mogelijk te maken), is er soms toch weerstand in Nederland bij de politie. Gelukkig zijn ons hier maar weinig gevallen van bekend maar om helemaal zeker te zijn in Nederland niet aangehouden te worden is het aan te raden vanaf de Nederlandse grens een eendagskenteken van de RDW te gebruiken. In Duitsland kunt u hoe dan ook probleemloos rijden met het 5-daags kenteken. Hoewel doorrijden met de 5-daags kentekens in Nederland vanaf de grens meestal geen problemen zal opleveren kunnen wij niet garanties geven dat u niet staande wordt gehouden of instaan voor eventuele gevolgen bij hiervan.


BELANGRIJK: De WA-verzekering van de 5-daags kentekens geldt in heel Europa. Deze verzekering geldt echter alleen voor de 5-daags kentekens en niet voor het eendagskenteken van de RDW. Als u gebruik maakt van het eendagskenteken dient u hier dus apart dekking voor te regelen. Uw verzekeringsmaatschappij kan vaak de importauto al in dekking nemen op basis van dit kenteken. Indien wenselijk kunnen wij u doorverwijzen naar een verzekeringstussenpersoon die dit kan en u hier graag mee van dienst is.


Eendagskenteken ongeldig in het buitenland


Het is niet toegestaan met het eendagsketeken van de RDW buiten Nederland te rijden. Een op sommige internetsites aangeboden alternatief voor het 5-daags kenteken, het eendagskenteken van de Nederlandse RDW gecombineerd met een Europese verzekering (wordt soms onder andere noemers aangeboden), is geen rechtsgeldig kenteken buiten Nederland (bron: www.rdw.nl). De Duitse politie erkent dit kenteken niet waardoor uw auto in het slechtste geval in beslag genomen kan worden of u in ieder geval niet meer verder kunt rijden.


Kosten tijdelijk Duits kenteken


De kosten voor dit tijdelijke Duitse kenteken incl. WA-verzekering zijn als volgt. Voor de kentekenplaten, het kentekenbewijs en de verzekering rekenen wij €250-. De kentekens, die uitsluitend in Duitsland worden geleverd, laten wij dagelijks door een chauffeur vanuit Duitsland door heel Nederland bezorgen. Hiervoor rekenen wij €39,- bezorgkosten (uitgezonderd de Waddeneilanden en het zuiden van Zeeland).


Het kentekenbewijs, de nummerplaten en de groene kaart van de WA-verzekering worden binnen één tot twee werkdagen nadat wij uw betaling hebben ontvangen bezorgd.


Genoemde bedragen zijn excl. 21% BTW.


Aanvraag tijdelijk kenteken


Voor het bestellen van het tijdelijke Duitse kenteken hebben wij een kopie van de Zulassungsbescheinigung  deel één (Fahrzeugschein) en deel twee (Fahrzeugbrief) nodig; een geldige APK; de aankoopfactuur van de auto; een kopie van uw legitimatiebewijs; een kopie van uw paspoort en de gewenste bezorglocatie. Daarnaast uiteraard ook de datum dat u de importauto wilt gaan overrijden.


Overige auto import dienstverlening


Nadat u de importauto vanuit Duitsland naar Nederland heeft over gereden kunt de auto zelf invoeren bij de RDW / Douane met gebruikmaking van een al dan niet door ons op te stellen BPM aangifte formulier of u kunt de auto bij Das Auto Import afleveren waarna wij de auto invoeren bij de RDW / Douane. U kunt er uiteraard ook voor kiezen de importauto met ons auto transport uit Duitsland naar Nederland te laten vervoeren, in dat geval heeft u geen tijdelijk kenteken nodig.

Diensten / prijsopbouw:
624,99 ex. BTW
Auto import service
Basis importpakket
Meer info
1649,99 ex. BTW
Auto import service
Premium importpakket
Meer info
1849,99 ex. BTW
Auto import service
Prepium plus importpakket
Meer info
Auto invoeren RDW
200,00 ex. BTW
RDW leges, recycling en tenaamstelling
139,05 ex. BTW
BPM aangifte
60,00 ex. BTW
Luxe kentekenplaten met opzetletters
39,50 ex. BTW
Basis handwasbeurt
30,00 ex. BTW
Stallingskosten
40,00 ex. BTW
All-risk verzekering voor het rijrisico
25,00 ex. BTW
Aanvullende all-risk verzekering
75,00 ex. BTW
optioneel
Aankoopafwikkeling en nazorg
150,00 ex. BTW
Transport
595,00 ex. BTW
Aankomstcheck op 15 punten
40,00 ex. BTW
Aankomstcheck op 30 punten
85,00 ex. BTW
Sneltransport
175,00 ex. BTW
optioneel
Subtotaal excl. BTW
533,55 1393,55 1613,55
BTW 21%
91,44 272,04 318,24
Totaal incl. 21% BTW
624,99 1665,59 1931,79
Pakketvoordeel korting
-15,60 -81,80
Pakketprijs incl. 21% BTW
624,99 1649,99 1849,99

GRATIS BEREKENING


BENIEUWD NAAR DE TOTALE KOSTEN VOOR HET IMPORTEREN VAN EEN BEPAALDE AUTO?
STUUR ONS EEN ADVERTENTIELINK VOOR EEN VRIJBLIJVEND KOSTENOVERZICHT


BPM BEREKENING + ALLE OVERIGE KOSTEN

VRAAG GRATIS BEREKENING AAN

Wellicht ook interessant:


auto importeren met inruil

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!