RDW, Rijksdienst voor het Wegverkeer

rdw dasautoimport.jpg

De RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer) onderzoekt of de auto voldoet aan de in Nederland geldende toelatingseisen en geeft daarop een kenteken af. De RDW kan direct een APK-keuring laten uitvoeren, mocht de auto APK-plichtig zijn. Anders dient de auto APK gekeurd te worden bij een erkend APK keuringsstation.

RDW en het importeren van een auto

Voor het importeren van een auto dient bij het RDW altijd de datum van de eerste ingebruikname en de herkomst van de personenauto aangetoond te kunnen worden. Bij voorkeur door middel van het kentekenbewijs uit het land van herkomst. Neem naast de te keuren auto en het buitenlands kentekenbewijs ook een geldig legitimatiebewijs mee. Ook is het meenemen van het CVO (Certificaat van Overeenstemming; het bewijs van Europese typegoedkeuring) aan te bevelen.

RDW keuringsstations zijn open op werkdagen tussen 08:00 uur en 12:00 uur. Een RDW keuringsstation kan zonder afspraak bezocht worden. Een afspraak kan ook. Deze kan gemaakt worden via 0900 0739. Vraag eventueel direct bij het maken van de afspraak een eendagskenteken aan om het vervoer van de auto naar het RDW keuringsstation te vergemakkelijken.

De RDW is een uitvoeringsorganisatie die valt onder de verantwoordelijkheid van het ministerie van Verkeer en Waterstaat. De RDW is de Nederlandse toelatingsautoriteit voor alle voertuigen aangaande de vereiste veiligheids- en milieuaspecten.

Wilt u ook een auto importeren uit Duitsland?


GRATIS BPM BEREKENING

STUUR ONS EEN ADVERTENTIELINK VOOR EEN VRIJBLIJVEND KOSTENOVERZICHT

BPM BEREKENING + OVERIGE KOSTEN

VRAAG GRATIS BEREKENING AAN

Onze diensten voor het importeren van uw auto

Onderstaand vindt u een overzicht van de meest afgenomen auto import dienstverlening.

50,-ex. BTW

Zelf invoeren RDW:

opstellen douanerapport + BPM aangifte

Meer info

200,-ex. BTW

Zelf overrijden:

tijdelijk Duits kenteken + WA-verzekering

Meer info

650,-ex. BTW

Auto import service:

Transport en aankoopafwikkeling

Meer info

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!