Werkwijze auto import

Das Auto Import richt zich op het gehele proces van het importeren van een auto uit Duitsland: snel, efficiënt, vakkundig en zonder rompslomp. Daarbij maken we de berekening transparant waarmee het voor u inzichtelijk wordt wat er betaald dient te worden en waarvoor. Het gehele proces bestaat uit vijf stappen en duurt twee tot drie weken:

  • 1. Vinden van de juiste auto
  • 2. Opstellen van vrijblijvende offerte
  • 3. Aankopen van de import auto uit Duitsland
  • 4. Vervoeren van de import auto naar Nederland
  • 5. Daadwerkelijk importeren van de Duitse auto

1. Vinden van de juiste auto

Het importeren van een auto begint uiteraard bij het vinden van een geschikte buitenlandse occasion om in te voeren. Voor het vinden van een geschikte importauto hebben wij de Duitse occasion sites op een rijtje gezet. Het kan ook zijn dat u al een auto gevonden heeft. In beide gevallen gaat ons auto import bedrijf graag met onze uitgebreide ervaring bij het importeren voor u aan de slag. Wanneer u ons de link van de advertentie toezendt zullen wij voor u vrijblijvend de kosten voor het importeren berekenen. Dat kan via het contactformulier op de pagina Gratis BPM berekening.

2. Opstellen van vrijblijvende offerte

Wij nemen binnen een werkdag contact met u op en stellen een vrijblijvende offerte op. Deze offerte bevat een nauwkeurige berekening van de BPM. Deze BPM berekening is onder het voordeligste BPM regime en we gebruiken dezelfde BPM berekeningsmodule die de belastingdienst ook hanteert. Zo komt u niet voor een vervelende verrassing te staan. Pas als u akkoord hebt gegeven op de offerte, gaan we voor u de auto importeren.

3. Aankopen van de import auto

Wij kunnen alle handelingen voor de koop van de auto in Duitsland voor u uitvoeren. Afhankelijk van wat u wenselijk vindt doen wij het benodigde dealer contact en het checken van de voertuighistorie en aanwezigheid van de benodigde auto import documenten zoals serviceboekje, Kenzeichen Teil I +II, Übereinstimmungs-bescheinigung, (CVO; Certificaat van Overeenkomst). Wij kunnen tegen bijbetaling een onafhankelijk keuringsrapport voor u op laten stellen. Daarnaast kunnen wij voor u een koopcontract opstellen met de punten die van belang zijn bij aankoop van een auto uit Duitsland. U kunt rechtstreeks de betaling doen, maar uiteraard kunnen wij in overleg met u ook de betaling aan de Duitse dealer voor u verzorgen. Meer informatie over onze auto import services in Duitsland.

4. Vervoeren van de import auto naar Nederland

Wij kunnen voor u verzekerd transport per oplegger van de aangekochte auto uit Duitsland arrangeren. Dit kost EUR 650,- excl. BTW ongeacht de locatie van de import auto in Duitsland. Een goedkoper alternatief is een vijf daags kentekens (incl verzekering) voor EUR 200 excl. BTW, waardoor u zelf de import auto naar Nederland kan rijden. Na aflevering op ons kantoor zal de auto worden gestald op ons afgesloten parkeerterrein met camerabewaking.

5. Daadwerkelijk importeren van de auto

Vervolgens kunnen wij uw import auto binnen één werkdag invoeren bij de RDW. De RDW registratie, keuring en inklaring bij de Douane worden snel en efficiënt door ons voor u geregeld. Het wachten is vervolgens op het ontvangen van het kentekenbewijs. Dit proces neemt normaliter tussen de vier en zeven werkdagen in beslag. Na ontvangst van het kenteken wordt uw auto uitgerust met luxe kentekenplaten met nette opleg tekens. Al deze handelingen zitten in de dienst Auto invoeren RDW van EUR 200,- excl. BTW.

Aanvullende diensten voor zorgeloos rijden

Daarnaast kan het wenselijk zijn om extra’s ingebouwd te hebben. Wij faciliteren professionele inbouw service van veel voorkomende accessoires zonder dat dit vertraging oplevert. Ook is een aanvullende garantie op de import auto mogelijk die ervoor zorgdraagt dat het u beschermt tegen de hoge kosten die het gevolg zijn van mechanische (dus ook motorische) of elektronische mankementen en u uw importauto kunt laten onderhouden en repareren in het autobedrijf van uw keuze (dus ook bij u in de buurt).

Tot slot – Zakelijk rijden en de BTW op een auto uit Duitsland

Indien u de te importeren auto zakelijk wilt gaan rijden kan Das Auto Import de auto intracommunautair verwerven en na invoer aan u leveren als BTW auto zonder dat u zich hiervoor in de fiscale materie hieromtrent hoeft te verdiepen. Wij doen dit dagelijks en hebben onze “Verklaring omtrent de hoedanigheid van belastingplichtige” klaar liggen om dit voor u uit handen te nemen.

Wilt u ook een auto importeren uit Duitsland?

GRATIS BPM BEREKENING

STUUR ONS EEN ADVERTENTIELINK VOOR EEN VRIJBLIJVEND KOSTENOVERZICHT

BPM BEREKENING + OVERIGE KOSTEN

VRAAG GRATIS BEREKENING AAN

Onze diensten voor het importeren van uw auto

Onderstaand vindt u een overzicht van de meest afgenomen auto import dienstverlening.

Diensten / prijsopbouw:
624,99 ex. BTW
Auto import service
Basis
importpakket
Meer info
1599,99 ex. BTW
Auto import service
Premium
importpakket
Meer info
1999,99 ex. BTW
Auto import service
Prepium plus
importpakket
Meer info
Auto invoeren RDW
200,00 ex. BTW
RDW leges, recycling en tenaamstelling
139,05 ex. BTW
BPM aangifte
60,00 ex. BTW
Luxe kentekenplaten met opzetletters
39,50 ex. BTW
Basis handwasbeurt
30,00 ex. BTW
Stallingskosten
40,00 ex. BTW
All-risk verzekering voor het rijrisico
25,00 ex. BTW
Aanvullende all-risk verzekering
75,00 ex. BTW
optioneel
Aankoopafwikkeling en nazorg
150,00 ex. BTW
Transport
550,00 ex. BTW
Aankomstcheck op 15 punten
40,00 ex. BTW
Aankomstcheck op 30 punten
75,00 ex. BTW
Sneltransport
150,00 ex. BTW
optioneel
Professionele poetsbeurt
250,00 ex. BTW
optioneeloptioneel
Subtotaal excl. BTW
533,551348,551783,55
BTW 21%
91,44262,59353,94
Totaal incl. 21% BTW
624,991611,142137,49
Pakketvoordeel korting
-11,15-137,50
Pakketprijs incl. 21% BTW
624,991599,991999,99

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!