Prijsopbouw import auto’s uit Duitsland

Bij al onze offertes voor import auto’s wordt een gegarandeerde totaalprijs aangegeven. Deze is opgebouwd uit:

  • De koopprijs in Duitsland,
  • Het restbedrag aan BPM
  • De kosten voor het importeren van de auto, basispakket
  • RDW leges (verplicht in Nederland)

Koopprijs Duitsland

Dit is de vraagprijs van de dealer in Duitsland. Het is goed vooraf te weten dat in het algemeen in Duitsland beperkt korting mogelijk is ten opzichte van hun vraagprijzen. Eventueel kan door ons bij de aankoop van de auto uit Duitsland bemiddeld worden. Wij vragen hiervoor 15% van de uit onderhandelde korting op de vraagprijs.

Geschatte restbedrag BPM

Dit is het bedrag aan BPM wat betaald dient te worden bij het importeren van de auto.

Dit bedrag wordt door onze software automatisch berekend aan de hand van de door verkoper getoonde advertentie. Het komt voor dat deze advertentie niet geheel correct is, bijvoorbeeld het geval dat niet alle accessoires zijn opgesomd of dat de CO2-uitstoot niet correct staat weergegeven. Hierdoor kan het werkelijke restbedrag aan BPM afwijken van het geoffreerde restbedrag aan BPM. Over het algemeen zijn er geen afwijkingen en als dat wel het geval is zijn de afwijkingen klein.

Wij zullen alvorens zaken definitief te maken eerst een overeenkomst van opdracht met u opstellen waarin wij een gegarandeerde exacte BPM berekening afgeven. Het bedrag is dan dus wel definitief. Aangezien wij met hetzelfde aangiftesysteem werken als de Douane kunnen wij dit contractueel vastleggen met u en loopt u daar dus geen enkel risico op een nacalculatie.

Kosten voor import

De totale kosten voor import worden eveneens meegenomen in de offertes en ook hier ontstaan geen negatieve verrassingen. Hiermee bieden we u op transparante wijze een efficiënte, vakkundige en zorgeloze import. Meer informatie over onze kosten vindt u onder Dienstverlening auto import.

Geschatte nieuwprijs in NL

Dit bedrag is de originele nieuwwaarde in Nederland van de auto inclusief alle opties en accessoires op het moment van eerste tenaamstelling in Duitsland.

Net als bij het restbedrag aan BPM, wordt ook dit bedrag door onze software automatisch berekend aan de hand van de door verkoper getoonde advertentie. Het bedrag wordt afgerond op hele duizenden euro’s. Er kan dus een afwijking zijn van de werkeljke nieuwprijs en de door ons geschatte nieuwprijs. Over het algemeen is de afwijking echter klein tussen onze schatting en de werkelijke nieuwwaarde.

Wilt u ook een auto importeren uit Duitsland?


GRATIS BPM BEREKENING

STUUR ONS EEN ADVERTENTIELINK VOOR EEN VRIJBLIJVEND KOSTENOVERZICHT

BPM BEREKENING + OVERIGE KOSTEN

VRAAG GRATIS BEREKENING AAN

Onze diensten voor het importeren van uw auto

Onderstaand vindt u een overzicht van de meest afgenomen auto import dienstverlening.

50,-ex. BTW

Zelf invoeren RDW:

opstellen douanerapport + BPM aangifte

Meer info

200,-ex. BTW

Zelf overrijden:

tijdelijk Duits kenteken + WA-verzekering

Meer info

650,-ex. BTW

Auto import service:

Transport en aankoopafwikkeling

Meer info

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!