BPM vrije auto

BPM vrije auto

Een BPM vrije auto is een auto waarop geen BPM hoeft te worden betaald, met andere woorden vrijgesteld van BPM is. De nettoprijs plus de BTW is dan ook de catalogusprijs bij een BPM vrije auto.  Doordat ze goedkoper zijn is de BPM vrije auto in opmars.

CO2 emissie
Als de auto onder een bepaalde CO2 emissie van gram per km is, is de auto een BPM vrije auto. Voor een benzine auto met een met een CO2-uitstoot tot 110 gram per kilometer en voor een diesel van maximaal 95 gram per kilometer. Let op: dit geldt per 1 januari 2012. Het BPM regime verandert geregeld.

BPM vrije auto’s
De overheid stimuleert de verkoop van auto’s met weinig CO2-uitstoot, omdat deze minder belastend zijn voor het milieu. Deze BPM vrije auto’s zijn dus goedkoper dan een alternatief met een hogere CO2 uitstoot. U hoeft ook geen wegenbelasting te betalen. Voor leasen geldt voor deze BPM vrije auto’s een tarief  van 14%.

Electrische BPM vrije auto
Ook worden volledig elektrische auto’s als BPM vrije auto aangemerkt. Maar ook indien u verhuist van of naar het buitenland, of de auto gebruikt voor rolstoelvervoer hoeft u geen BPM te betalen.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!