BPM 2012

BPM in 2012 verandert verder

In 2012 verandert de BPM aanzienlijk. De meest in het oog springende punten zijn:

  • Verder ontmoedigen van vervuilende auto’s
  • BPM regeling op basis van verkoopprijs en CO2 uitstoot
  • BPM berekenen 2012 gesplitst in periode voor 1 juli en vanaf 1 juli 2012
  • Nieuwe BPM afschrijvingstabel per 1 juli 2012

BPM 2012 in trend van ontmoedigen vervuilende auto’s

De BPM wordt deze jaren gewijzigd. Van een BPM bedrag die met name gebaseerd was op de verkoopprijs, gaat er een BPM bedrag ontstaan die vooral gebaseerd is op de CO2 uitstoot. Er wordt geredeneerd volgens het principe: hoe hoger de CO2 uitstoot, hoe vervuilender de auto, hoe hoger de BPM. De BPM regeling in 2012 ontmoedigt vervuilende auto’s en ‘subsidieert’ minder vervuilende auto’s verder. Gemiddeld genomen blijft de BPM in 2012 ongeveer gelijk aan BPM in 2011.


BPM in 2012 op basis van verkooppprijs en CO2 uitstoot

In 2012 wordt de hoogte van de BPM nog steeds berekend op basis van de verkoopprijs en de CO2 uitstoot. Het BPM bedrag op basis van de verkoopprijs blijft 11% van de netto catalogusprijs. De netto catalogusprijs is de prijs zonder BTW en zonder BPM. Voor het BPM bedrag op basis van de CO2 uitstoot worden de schijven lager, zodat auto’s met een hoge CO2 uitstoot ontmoedigd wordt.


BPM berekenen in 2012 gesplitst in twee periodes

Het berekenen van de hoogte van de BPM in 2012 is gesplitst in twee periodes. Op deze site kunt u beide regelingen nalezen en aan de hand daarvan de BPM berekenen die u nodig hebt voor de import van de auto. Een regeling voor BPM berekenen tot 1 juli 2012 en een regeling voor het berekenen van BPM vanaf juli 2012.


Nieuwe BPM afschrijvingstabel per juli 2012

Per juli 2012 is de BPM afschrijvingstabel gewijzigd. De BPM afschrijvingstabel is de tabel die de belastingdienst hanteert bij het importeren van een auto voor het berekenen en betalen van de rest BPM. Het belangrijkste verschil is een verhoogde afschrijving van de BPM in de eerste maand. Dit ging van 5% naar 8% zodat het importeren van een auto nóg aantrekkelijker wordt. Op de volgende pagina kunt u meer lezen overBPM afschrijvingstabel in 2012.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!